How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Phone Number:
Lokasi anda?
How can I help you? Lose weight
Gain weight
Improve health
Healthy breakfast
Business opportunity

Form provided by Freedback.

Monday, August 1, 2011

Diari seorang isteri..

Bismillah....

As of today, 1st August 2011, I am officially married for 10 days! Alhamdulillah. Tapi, baru kahwin 10 hari, dah kata ade diari seorang isteri kan? Tapi 10 hari ni pon dah cukup mencabar, maklumlah agak long distance punya relationship..Padan muka dengan diri sendiri, dah tahu tapi gatal juga nak kahwin siapa suruh... :p

Anyhow, just to officially announce to everyone yang read my blog that I am happily married to Amzar bin Abdul Aziz, used to be my best friend and hope to be one till akhirah...Benda baik tak elok senyap2 ye tak? And am so sorry tak dapat nak invite semua, firstly, due to time constraint and secondly, kad dah habis!

*Kepada mereka yang terasa hati tak dijemput, kami berdua memohon kemaafan, kad jemputan pon tak berapa nak cukup, 1500 kad jemputan + beberapa ribu (eyh tak, ratus je kot) yang kami fotostat pon habis...Especially to rakan-rakan dan kenalan Amzar. Sebab kenduri 23hb yang lepas, mmg di khaskan untuk kenalan belah perempuan sahaja (itupun masih ade yang kami sekeluarga terlepas pandang, ampun sangat2). Belah laki Insya Allah dijadualkan pada bulan 12. 

Now, lets proceed to photos!

Kami diijabkabulkan pada 220711, pada pukul 2207 (ni ikut jam Amzar). Ikut jam Iman pukul 2204...Still nak ikut jam suami sebab nampak tak, nombor dia cantik..teeehheeee....
Putih
Before nikah, baru sampai~
Muka dah start nervous
Praktis akad, Alhamdulillah kami sah suami isteri dengan satu lafaz!

Tandatangan and then officially a wife in black and white after akad!
Yeayyy!! Habib Jewel ring! Anni nnti dapat Tiffany plak kan Amzar? kekeke
With my family
With his family!
Masa kenduri plak! The theme is green. Supposedly green + purple tapi tak kesampaian.. Green dipilih pon sebab masa pilih kaler kain, kaler purple yg kitorg pick tak sesuai sangat for wedding, so end up green! Memang Herbalife la sangatttt!




Mak tercinta buat this logo! Thank you mak...






And finally, outdoor photoshoot. And we choose to do it at UTP, since dekat UTP kitorang kenal each other! First known each other during one event called FESCO, then jadi rapat as besties for quite some time. Start seriously consider each other as pilihan hati end of last year. Amzar habis belajar, terus decide to get married. Sampaikan hasrat dekat my parents, Alhamdulillah semua dipermudahkan, on 250311 engaged and 4 months after that, we are married!













Alhamdulillah, dengan izin Allah, azam tahun 2011 aku sudah satu tercapai! Boleh tengok balik link ini, Hasrat saya untuk tahun 2011. (Baca yang paling bawah skali, tak sangka sangat-sangat, that is the first one yg being realized)

And thank you Herbalife, dengan izin Allah juga, I dare to dream big and work to achieve it! Sepanjang setahun lima bulan aku berkecimpung dalam Herbalife, it has changed me a lot compared to 22 years I have been living. Dan sekali lagi ingin ditekankan, semuanya dengan izin Allah! Tapi aku bukan lah duduk tercongok je tunggu semua terjadi, I work and work and work in order to get it. Jangan haraplah Allah nak bagi kalau kita setakat berdoa tanpa usaha yang cukup kuat!

Nikah dah settle Alhamdulillah. Now, my husband and I have bigger dream to achieve. Help more people getting what they want in life, especially to my team! Go and get what you dream of!

Semoga apa yang kita usahakan, diredhai Allah hendaknya...Ameen..

END

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...