How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Phone Number:
Lokasi anda?
How can I help you? Lose weight
Gain weight
Improve health
Healthy breakfast
Business opportunity

Form provided by Freedback.

Thursday, January 13, 2011

Mahal ke Herbalife?



Dari bulan Februari 2010 start buat Herbalife, ramai yang sangat-sangat berminat dengan Herbalife sebab memang produk memang dah terbukti sangat-sangat bagus! Tak dinafikan, kawan-kawan aku juga tahu dan meyakini keberkesanan produk tapi.....

Ini yang biasa aku dengar selepas explanation selama 20 minit, setelah explain tentang 8 jenis information tentang badan melalui body scan dan selepas explain tentang produk....

"HERBALIFE mahal laaa..."

"Aku student lagi, tak mampu la nak beli"

"Nanti la, tunggu aku kumpul duit dulu, nanti aku beli!"

"Ko boleh la, ko ade duit!"

Fakta-fakta yang ramai orang tak boleh nafikan:

1. Quality products normally are expensive
Kepada orang yang kaki barang berjenama, you will understand this! Ade ke orang yang beria-ia, berebut-rebut, bangga-bangga dengan kasut Jimmy Choo cetak rompakan, ataupun handbag Gucci tiruan ataupun handphone Blueberry (bukan Blackberry ye)? Takde kan? Semuanya will dream of having Jimmy Choo original, Gucci original and why is that? Because of their quality and branding! So do Herbalife, produk yang memang korang sendiri yakin dengan kualitinya! Change your mind set, kalo handphone, handbag mahal-mahal takpe, but Herbalife yang good for your health, nak pulak beli yang murah-murah!

2. Spend without thinking



Ini adalah type yang paling banyak aku jumpa! Herbalife mahal, aku tak mampu nak beli, but kita boleh tgk the person's punya expenses in a month lari ke mana, sebab this type of person lebih suka spend duit diorang on new clothes, outing with friends, keluar karaoke, tengok movie ramai-ramai, lepak-lepak kat mamak, beli DSLR (memang trend budak sekarang, adik aku yang SPM tu pon mintak DSLR dari aku kalo dapat straight A's.....dushhh). Sepatutnya semua tu kemudahan dan bukannya keperluan! Spend duit pon kene ikut priority gak! Tapi kalau korang rasa your health is not in your top priority list, aku pon tak boleh nak buat apa lah...

3. Facts yang ni paling best: Guna produk Herbalife untuk lose weight adalah paling jimat!


Tengok yang Lose Kg, korang yang nak lose weight akan makan Herbalife shakes time breakfast and dinner, then sekali je beli traditional foods! And no more coklat, biskut-biskut in between! Save sangat-sangat! Air manis pon sangat-sangat tak digalakkan! Normally kita ni spend more duit on benda-benda kecil cmtu, biskut, coklat, gula-gula, air tin....

4. Yang last ni, seriously nak korang THINK FOR YOUR HEALTH!
Allah bagi kita anggota badan yang sihat, nak ke kita pulangkan dekat Dia, anggota badan yang dah kene potong sebab kencing manis, anggota badan yang penuh dengan macam-macam penyakit! Just imagine la, korang bagi pinjam barang yang paling korang sayang kat kawan korang, then diorg pulangkan dalam keadaan tak sempurna, ade calar sikit cukup la, korang mesti mengamuk kan? Adakah kita nak buat macam tu dengan Allah, Tuhan yang ciptakan kita?
Plus, korang lebih rela kuar duit yang tak seberapa sangat NOW for prevention dari penyakit dengan guna Herbalife ataupun korang nak kuarkan duit yang sangat banyak LATER untuk cure kan korang punya penyakit, either for operations or medications!  


Mana lagi mahal my dearie friends and readers?

Basically, aku pon dulu tak kurang jugak macam yang tersenarai dekat atas! Kawan-kawan yang rapat, mak, adik-adik of course tahu betapa gila nya ak dengan shopping. Tapi untuk mengubah hidup, I have made my decision and made my choice, which is to choose my HEALTH before anything else! Takde sape boleh force kita untuk buat decision, semua depends on kita!  
And I am not going to force korang untuk beli Herbalife, but if you think you can take good nutrition, enough nutrition every day, which is 7 colors of fruits and vegetables (yang segar, no pesticides untuk racun diri sendiri), then GO ON! Tak perlu Herbalife, ANDA HEBAT!

END

16 comments:

  1. good information...
    Herbalife mmg terbaik...

    ReplyDelete
  2. serius gempak dear! menangis baca...u touched my heart..hehe bole tak cmtu..=) serius darl, u punya entry mmg my faveret!

    ReplyDelete
  3. thanx ariko! Dia punya blog pon tak kurang hebatnyaaa!

    ReplyDelete
  4. UTPianz eh?
    samela
    urm, teringin gak nak try Herbalife ni...
    tp xsempat nak dptkan details psl ni lg


    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  5. Admiral Hafiz student UTP ke? kalo nak dengar can always set appointment dengan kita? Kita buat wellness evaluation badan semua skali. Boleh tahu berat, lemak bawah kulit, air dalam bdan, muscle mass, physique rating, umur badan and yang paling bahaya visceral fat! Do call me or text me 019-5235332

    ReplyDelete
  6. mintak izin utk share yer..
    dis is very informative coz always have dis kind of problem wif customer..
    FYI, i do follow your blog flow for creating my own blog..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...